• Návšteva speváckej skupiny Furčaňe

    V deň výpisu vysvedčenia nás poctili svojou návštevou ,,Furčaňe". Je to spevácka skupina ľudových piesní, ktorá pôsobí na našom sídlisku. Nádherné kroje, vyšívané doplnky očarili každého. Dozvedeli sme sa aj také veci, o ktorých sme ešte nepočuli. Čo bolo najkrajšie? To, že sme si mohli zaspievať spoločne. Speváckej skupine želáme pevné zdravie! Príďte zas.

  • Aktivita s OZ Eko ľudia

    V utorok bol krásny slnečný deň. Po 3.tej vyučovacej hodine sme čakali Evku Černákovú z OZ Eko ľudia, ktorá nám prišla ukázať ako sa vyrábajú jednoduché vtáčie búdky z kuchynského materiálu. Vysvetlila žiakom čím a prečo máme kŕmiť vtáčikov počas zimy. Doniesla nám knihy Atlas vtákov a Vtáčie búdky. Žiaci mali krásny zážitok z vyrábania búdok a vešania pokrmu pre vtáčiky v átriu školy. V závere žiaci 3.C triedy nakreslili nádherné vtáčie búdky. Kresby budú na nástenke triedy.

  • Okresné kolo Olympiády v NEJ

    Okresné kolo Olympiády v NEJ

    Dňa 18.1.2024 sa konalo v CVČ Domino okresné kolo Olympiády v NEJ. Leo Stríš z 9.A. získal 3. miesto.

    Srdečne blahoželáme a tešíme sa na ďalšie úspechy.

  • Prikrmovanie vtáčikov s 2.A


    Žiaci 2.A s p. uč. Lenkou Korfantovou a pani asistentkou Slávkou Seligovou vlastnoručne vytvorili jednoduché kŕmidielka natreté tukovou zmesou a obsypané semienkami. V strede zimy je ideálny čas operence prikŕmiť, pretože v týchto dňoch nenájdu dostatok potravy na prežitie. Keďže sme kŕmidlá povešali po stromoch a kríkoch v blízkosti školy, môžeme hladné vtáčiky aj pozorovať, spoznávať a sledovať ich život.

     

  • Zaujímavá hodina fyziky


    Šikovní žiaci šiesteho ročníka s p. uč. Mgr. A. Meňhertovou a p. uč. Mgr. M. Tokárovou pripravilipre žiakov 4. A, 4. B a 4. C zaujímavú hodinu fyziky.Ukázali mladším žiakom ako zisťujeme hmotnosť pevných, kvapalných a plynných telies použitím rovnoramenných a elektronických váh.Táto praktická úloha sa im veľmi páčila, odvážili si aj cukríky, čokoládu, mobil....

  • Máme pre Vás skvelú správu!

    Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, o podobe ktorej rozhodli sami žiaci. Jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom e- shope: https://www.kraloveskoly.cz/zskrosnianska2/

    Objednávanie je už spustené a bude možné až do 7.2. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom! 

    (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

      
    S pozdravom
    vedenie školy

  • Oznam ŠJ

    Zmena poplatkov od 1.januára 2024

    Na základe zmeny vo VZN č.237 o určení výšky mesačného príspevku na režijné náklady pre stravovanie detí a žiakov sa mení výška mesačného príspevku na režijné náklady na 8€ / doteraz 5 € /

                                                                                                            Vedúca ŠJ

                                                                                                           

  • E- Twinning – Vianočné pozdravy z Grécka

    Sme veľmi radi, že sme sa na našej škole mohli po dlhšej dobe opäť zapojiť do platformy e-Twinning, čo je najväčšia a najzaujímavejšia komunita škôl v Európe. E-Twinning podporuje spoluprácu európskych škôl postavenú na používaní informačných a komunikačných technológií. Učitelia aj žiaci môžu navzájom spolupracovať a zapájať sa do projektov naprieč rôznymi témami. Tento rok sme sa zapojili s triedami 4.A a 4.C a tiež piatakmi z 5.A a 5.B do projektu s názvom Historical Figures and Famouos People. Po úvodnom online stretnutí, na ktorom sa naše deti spoznali s rovesníkmi z partnerskej školy v Grécku, sme v čase Adventu vyrábali vianočné priania a pohľadnice, ktoré sme  odoslali našim priateľom do Grécka. Na oplátku sme aj my dostali mnoho krásnych vianočných pohľadníc, ktoré sme si na hodinách anglického jazyka so záujmom prečítali.

    PaedDr. Silvia Rigová

  • Súťaž školských časopisov "O skleneného motýľa".


    Dňa 18.12.2023 sa uskutočnilo v CVČ na Popradskej ulici v Košiciach vyhodnotenie súťaže školských časopisov "O skleneného motýľa 2023" . Náš časopis K2 získal čestné uznanie. Blahoželáme všetkým, ktorí prispeli a veríme, že náš časopis znovu zaboduje v tých vyšších priečkach.
    Prajeme všetkým pokojné vianočné sviatky a úspešné vykročenie do nového roka 2024
    Vaša redakčná rada

  • Vianočné trhy 2023

    Vianoce sa blížia a tak i tento rok sa na našej škole uskutočnili vianočné trhy. Žiaci, učitelia i rodičia sa zapojili do prípravy i predaja. Príjemná atmosféra, množstvo návštevníkov, čas na stretnutia i návštevy bývalých žiakov nám potvrdili, že trhy sa opäť vydarili.  Ďakujeme !

  • Krabice plné lásky na K2

    Školský klub detí sa i tento rok zapojil do krásnej zbierky Koľko Lásky sa zmestí do krabice od topánok . Pridali sa i žiaci z ročníkov 5 – 9 . Za ŠKD sa vyzbieralo 66 krabíc a druhý stupeň  71 krabíc.

    Naše darčeky potešili seniorov v domovoch dôchodcov v Ďurďošíku, v Rozhanovciach i v Čani.

    Z Ďurďošíka nám prišlo už i poďakovanie a fotky obdarovaných seniorov :

    Ďakujeme prekrásne za Vaše darčeky. Veľmi potešili a zohriali srdiečka našich starkých. Prajeme Vám požehnané sviatky a všetko len to najlepšie do Nového roku.

    S pozdravom 

    Adriana Begeniová, ZSS Ďurďošík

    Poďakovanie patrí všetkým rodičom, žiakom a pedagógom, ktorí sa zapojili do projektu a želáme Vám krásny a pokojný advent, nech Vás láska stráži, veď Vianoce sú čas, keď by mala jasne žiariť v každom v nás.

  • Florbalový turnaj

    FLORBALOVÝ TURNAJ 9.12.2023 - krásne 3.miesto. Super !

  • Jesenný zber textilu


    Od 16.10.2023 do 27.10.2023 sa uskutočnil zber použitého oblečenia a obuvi. Podarilo sa nám vyzbierať 21 vriec. Zozbieranému oblečeniu a textilným výrobkom sme dali druhú šancu na ich vrátenie do obehu. Pomohli sme ľuďom v núdzi prostredníctvom charitatívnych partnerov. Zber organizovala Ekocharita a Recyklohry.

    Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do zberu. Ďakujeme, že vám záleží na ochrane životného prostredia.

  • Zber batérií a elektroodpadu

    Dňa 22.11.2023 sme v škole zrealizovali odvoz 110 kg vyzbieraných batérií, 43 kg vyradených malých a 200 kg vyradených veľkých elektrozariadení, 150 kg vyradených monitorov.  Odvoz zabezpečila spoločnosť ASEKOL SK s.r.o. poverená likvidáciou elektrozariadení a batérií.

    Ďakujeme, že sa zapájate do zberov a tak chránite naše životné prostredie.

  • Zberová súťaž SMS – Starý mobil sem

    Od 9.10.2023 do 24.11.2023 sa uskutočnila v našej škole celoslovenská zberová súťaž SMS Starý Mobil Sem v rámci projektu Recyklohry. Do súťaže sa zapojilo 16 žiakov našej školy a podarilo sa im vyzbierať 675 starých mobilov.

    Najlepších 50 „zberačov“ v rámci celého Slovenska bude odmenených krásnou cenou – tabletom.

    Našim žiakom držíme prsty a ďakujeme, že sa zapojili do súťaže. Ďakujeme, že vám záleží na ochrane životného prostredia.

    Starý mobilný telefón je elektronický odpad a do bežného komunálneho odpadu určite nepatrí. Obsahuje ťažké kovy, ich zlúčeniny a toxické látky, ktoré sa na skládke začnú v priebehu času uvoľňovať do okolitého prostredia. Ak sa takto stretne pár miliónov nefunkčných zariadení, kontaminácia pôdy a vody je viac ako iba reálna. Ekologická likvidácia nepoužívaných, starých alebo nefunkčných mobilných telefónov je veľmi dôležitá. Drahé kovy a ďalšie suroviny obsiahnuté v komponentoch sa využijú opätovne vo výrobe, napr. pri tvorbe šperkov.

  • 3.A a medovníčky

    Deti z 3.A si v CVČ Charkovská napiekli medovníčky. Vaĺkali, vykrajovali, zdobili cukrovou polevou a aj ochutnali svoje vydarené dobroty.

  • Školské kolo olympiády v nemeckom jazyku 2023/2024

    V kategórii 1.A boli úspešní:

    1.miesto: Jakub VICEN

    2.miesto: Sára HUDÁKOVÁ

    3.miesto: Tatiana ZLATNICKÁ

    V kategórii 1.B boli úspešní:

    1.miesto: Leo STRÍŠ

    2.miesto: Barbora CHVOJKOVÁ

    3.miesto: Branislav HABALA

    Víťazom srdečne blahoželáme a tešíme sa na ďalší úspešný rok !

  • Tri v jednom v 3.C


    Anglické divadlo, skvelá kaviareň a knižnica pána prezidenta Rudolfa Schustera.Žiaci našej školy veľmi radi navštevujú anglické divadlo.Historická radnica bola plná detí a výkon, ktorí podali herci je nezabudnuteľný.Keď sme v meste stále náštívime nejakú skvelú kaviareň.Radi sa rozprávame so spolužiakmi o rôznych témach a vychutnávame si rôzne zákusky, čajíky a čokoládu so šľahačkou.Na záver sme si nechali ,,Prezidentskú knižnicu Rudolfa Schustera".Pozreli sme si film o bielych medveďoch, dozvedeli sme sa o cestách pána prezidenta a veľmi sa nám zapáčila knižnica.Bol to zmysluplný deň! Ďakujeme!

  • Tvorivé dielne v 3.C

    V novebri v 3.C triede sa uskutočnila tvorivá dielňa pod názvom ,, Záhradka vo fľaši". Evku Černákovú žiaci poznajú, lebo robí nám zaujímavé prednášky z oblasti environmentálnej výchovy. Donesie nám semiačka pre vtáčiky, nosí nám kvetinky, aby sme skrášľovali okolie našej školy.

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Krosnianska 2, Košice
    Krosnianska 2, 040 22 Košice
  • +421 x 055/6712526

    Riaditeľka školy: Mgr. Júlia Špilárová : 0915 879 544

    Hospodárka školy: Mgr. Lea Pribulová : 0911 055 001

Fotogaléria